Letölthető az ETMP rendszer és képzési program

Az Euro Trend Munkavédelmi Program (ETMP) legalapvetőbb célja az Ön és a vállalatnál dolgozók munkájának megkönnyítése, biztonságosabbá tétele, valamint
• a balesetek számának radikális csökkentése
• és a veszélyforrások megszüntetése.
A program tudatosítja az egészséges és biztonságos munkahely fontosságát, kifejleszti azokat a készségeket, amelyekkel a dolgozók mindennapos rutinként felfigyelhetnek az egészségüket károsító tényezőkre és balesetveszélyes helyzetekre.
A célokat a rendszer a vezetők és az alkalmazottak belső képzésével, strukturált tudat-átalakítással éri el.
A Euro Trend Munkavédelmi Program összhangban van vállalatok stratégiai célkitűzéseivel és az Uniós elvárásokkal is. A rendszer a kockázati tényezők munkavállalók által történő elemzésével lehetővé teszi a balesetek számának jelentős csökkentését, a veszélyforrások tudatos és szisztematikus feltárásának és megszüntetésének eszközeivel.
A program sikeréhez nélkülözhetetlen a munkahelyi vezetők kreatív, támogató hozzáállása. Arra kérjük őket, hogy aktívan vegyenek részt a képzések megbeszélésein, sajátítsák el azokat a képességeket, amelyeket a program fejleszteni kíván és vegyenek részt a program eredményeinek elérésében.
A program sikere könnyen mérhető. Ha jelentősen csökken a balesetek és az azokat előidéző okok száma, ha munkahelyünk tiszta, egészséges és rendezett lesz, ha a vezetők és alkalmazottak tudatában a biztonság éppen olyan fontos tényezővé válik, mint a költségek, s ha a munkavállalók naponta egészségesen és kiegyensúlyozottan térnek otthonukba elmondhatjuk, hogy mindez megérte a közös erőfeszítést.

A program az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség által kiírt Pályázat (Pályázati kiírás a munkavédelmi bírságok felhasználására címmel) alapján valósult meg.
Pályázati azonosító: OMMF-II-10-P-0258.
A támogatás összege: 2 500 000 Ft.