Idén is Társadalmi Vállalkozások Napja

Esemény időpontja: 2014. október 03.
Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 24.
A NESsT Magyarország idén is, immár negyedik alkalommal szervezi meg a Társadalmi Vállalkozások Napját 2014. október 3-án.

Hiszel abban, hogy egy társadalmi cél és egy üzleti tevékenység összeegyeztethető?Szeretnéd látni, hogy a társadalmi problémákat fenntartható módon kezelik? Mi igen.
A NESsT Magyarország idén is, immár negyedik alkalommal az Országos Foglalkoztatási Nonprofit Kft-vel együttműködésben szervezi meg a Társadalmi Vállalkozások Napját 2014. október 3-án, azzal a céllal, hogy a társadalmi vállalkozási szektor szereplőit összehozva együtt megmutassuk a társadalmi vállalkozásokban rejlő lehetőségeket.
Örömmel várunk minden tisztelt érdeklődőt: vállalkozókat és társadalmi vállalkozókat, civil szervezetek elhivatott munkatársait, támogatókat, felelős nagyvállalatokat és befektetőket, politikai döntéshozókat és a téma iránt érdeklődő diákokat, oktatókat, valamint a sajtó képviselőit.
Milyen témákat járunk körbe a negyedik Társadalmi Vállalkozások Napján?
• A sikeres társadalmi vállalkozás összetevői: elég-e a lelkesedés? A NESsT hazai és külföldi tapasztalatainak megosztása ezúttal magukra a vállalkozásokra fókuszálva.
• Mit gondol az Európai Bizottság a társadalmi vállalkozásokról? Aktuális lehetőségek a szektor szereplői számára.
• Hogyan mérjék a hatásukat a társadalmi vállalkozások? A társadalmi vállalkozások problémamegoldó erejének és a bennük rejlő lehetőségek megmutatása és ünneplése.
• Miként mozgósíthatnak a társadalmi vállalkozások? A közvélemény és a fogyasztók megnyerése.
• Finanszírozási lehetőségek -itthon és külföldön.
• Küldetés és pénzügyi teljesítmény: lehet vonzó egy befektető számára? Társadalmi vállalkozások bemutatkozása külföldi és hazai, klasszikus és impact befektetők részvételével.
• Fogjunk össze! A társadalmi vállalkozások közösségének építése. Színes, beszélgetésre ösztönző programok révén lehetőséget biztosítottunk a társadalmi vállalkozásoknak, a civil szervezeteknek, a kormányzati szereplőknek és a kapcsolódó területek szakértőinek a találkozásra, az összefogásra és egy közösség kialakítására.
A rendezvény ideje alatt megtekinthető a Társadalmi Vállalkozások Kiállítása és Vására, amelyen a látogatók megismerkedhettek a magyarországi társadalmi vállalkozások, és ezen belül is a hazai szociális szövetkezetek termékeinek és szolgáltatásainak kínálatával.
Részletes program és regisztráció a www.tarsadalmivallalkozas.hu oldalon található.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció határideje 2014. szeptember 24.